loading
  • Έναρξη παραγγελιών: η Opel ανακοινώνει τιμές για το ηλεκτρικό της “σαλόνι σε τροχούς”
  • Αυτονομία 330 ή 230km (WLTP1): μέχρι εννέα επιβάτες ταξιδεύουν με μηδενικούς ρύπους
  • Δυναμικό: ηλεκτροκινητήρας 100kW (136hp) με ροπή 260Nm
  • Πρακτικό: ποικίλες επιλογές φόρτισης, πληρωμή μέσω εφαρμογής “Free2Move Services”
  • Επιλογή του πελάτη: μπαταρία 75 ή 50kWh ανάλογα με τις απαιτήσεις
  • E-Lounge on Wheels”: ηλεκτρικές συρόμενες πόρτες, αφαιρούμενα δερμάτινα καθίσματα, πανοραμική οροφή
  • Πακέτο ολοκληρωμένης ασφάλειας: πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού αυξάνουν την προστασία

 

 Ξεκινούν οι Πωλήσεις για το Πλήρως Ηλεκτρικό Zafira-e Life στη Γερμανία από 45.825€ με Περιβαλλοντικό ΜπόνουςRüsselsheim. Η αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων πολλαπλών καθισμάτων μπαίνει δυναμικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης! Η Opel ξεκίνησε την παραγγελιοψηφία για το νέο Zafira-e Life – την πλήρως ηλεκτρική ναυαρχίδα της σειράς Zafira Life “lounge on wheels”, που θεωρείται η επιτομή της άνεσης και της ευελιξίας σε συνδυασμό με την επίδειξη περιβαλλοντικής ευθύνης. Έχοντας όλα τα πλεονεκτήματα των αντίστοιχων μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και επιπλέον τα οφέλη της αθόρυβης λειτουργίας και των μηδενικών ρύπων, το Zafira-e Life διατίθεται στην τιμή των 53.800€, σύμφωνα με το Γερμανικό τιμοκατάλογο (Λιανική τιμή συμπερ. ΦΠΑ, Zafira-e Life M Selection). Το ποσό αυτό μειώνεται στα 45.825€ χάρη στο περιβαλλοντικό μπόνους στη Γερμανία. Το μοντέλο διατίθεται σε τρία μήκη (Small, Medium, Large) με ικανότητα μεταφοράς εννέα ατόμων, ενώ οι περισσότερες εκδόσεις του απολαυστικού Zafira-e Life έχουν ύψος κάτω από 1,90m, που τους παρέχει πρόσβαση σε στάνταρ υπόγεια γκαράζ. Επιπλέον, έχοντας τη μοναδική δυνατότητα σύνδεσης τρέιλερ, το Zafira-e Life μπορεί να ρυμουλκεί τρέιλερ έως 1.000kg – δύο στοιχεία που το καθιστούν άκρως ελκυστικό για χρήση από περιβαλλοντικά υπεύθυνα αλλά απαιτητικά ξενοδοχεία, υπηρεσίες μεταφοράς προσωπικού/προσκεκλημένων και ιδιώτες οι οποίοι δεν συμβιβάζονται σε θέματα πρακτικότητας.

Οι αγοραστές του Zafira-e Life ωφελούνται επίσης από την ‘επιδότηση καινοτομίας’ του γερμανικού πακέτου στήριξης μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Όλες οι εκδόσεις του Zafira-e Life (S, M, L) σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού (στη Γερμανία: Selection, Edition, Elegance, Tourer) θα λάβουν το περιβαλλοντικό μπόνους των 7.500€ για ηλεκτρικά οχήματα με καθαρή τιμή καταλόγου πάνω από 40.000€, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, 2020. Συνυπολογιζομένου του ΦΠΑ στη Γερμανία, η τιμή αυτή διαμορφώνεται στα 7.975€ (5.000€ από την πολιτεία συν €2.500 πλέον 475€ ΦΠΑ, από τον κατασκευαστή). Επομένως το Zafira-e Life M Selection διατίθεται με τιμή εκκίνησης μόλις 45.825€ συμπερ. του ΦΠΑ.

Με ισχύ 100kW (136hp) και μέγιστη ροπή 260Nm από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το Zafira‑e Life προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις από τα περισσότερα, ηλεκτρικά πολυχρηστικά οχήματα (MPV). Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μέγιστη ταχύτητα των 130 km/h το καθιστά κατάλληλο για χρήση στον αυτοκινητόδρομο διατηρώντας παράλληλα την ηλεκτρική αυτονομία.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μεγέθη μπαταρίας ιόντων λιθίου, προηγμένης τεχνολογίας, ανάλογα με τις ανάγκες τους: με 75kWh2 και κορυφαία αυτονομία έως 330 km (ιδανικό για μεγάλες οικογένειες την περίοδο των διακοπών) ή με 50kWh και αυτονομία έως 230km, και στις δύο περιπτώσεις στο κύκλο WLTP1.

Οι μπαταρίες αποτελούνται από 27 και 18 μονάδες αντίστοιχα. Η συμπαγής τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το χώρο φόρτωσης δεν επηρεάζει τη χωρητικότητα, ενώ χαμηλώνει το κέντρο βάρους, το οποίο βελτιώνει τη σταθερότητα του οχήματος στις στροφές και στους ανέμους, κάνοντας ταυτόχρονα το ταξίδι πιο απολαυστικό.

Ένα προηγμένο σύστημα αναγεννητικής πέδησης, που ανακτά την ενέργεια η οποία απελευθερώνεται κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση, αυξάνει περαιτέρω την απόδοση.

OpelConnecte-services, πολυάριθμες επιλογές φόρτισης: η ηλεκτροκίνηση είναι απλή υπόθεση

 Ξεκινούν οι Πωλήσεις για το Πλήρως Ηλεκτρικό Zafira-e Life στη Γερμανία από 45.825€ με Περιβαλλοντικό ΜπόνουςΗ φόρτιση του Zafira-e Life είναι εύκολη όσο και η χρήση του. Μέσω επιτοίχιου φορτιστή, ταχυφορτιστή, ή ακόμα και ενός καλωδίου φόρτισης από οικιακή ηλεκτρική πρίζα, εάν χρειαστεί, το Zafira-e Life έχει την υποδομή για ποικίλες λύσεις φόρτισης. Η γκάμα καλωδίων και επιτοίχιων φορτιστών ποικίλει, ανάλογα με την υποδομή ενέργειας κάθε χώρας, διασφαλίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες του Zafira-e Life μπορούν να φορτίσουν σχεδόν οπουδήποτε.

Χρησιμοποιώντας φορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 100kW, η μπαταρία 50kWh χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να φτάσει στο 80% της χωρητικότητάς της (περίπου 45 λεπτά για τη μπαταρία 75kWh). Η Opel προσφέρει ενσωματωμένους φορτιστές που διασφαλίζουν ελάχιστο χρόνο σύνδεσης των οχημάτων με την παροχή ενέργειας και μέγιστη διάρκεια ζωής για τη μπαταρία (καλύπτεται από εγγύηση οκτώ ετών/160.000km). Ανάλογα με τη χώρα και την υποδομή της, το Zafira-e Life διαθέτει είτε τριφασικό 11kW είτε μονοφασικό 7,4kW ενσωματωμένο φορτιστή, στο στάνταρ εξοπλισμό του.

Για ακόμα μεγαλύτερη πρακτικότητα, τα OpelConnect, myOpelapp και “Free2Move Services” – brand για υπηρεσίες μετακίνησης του Ομίλου PSA – προσφέρουν ειδικές λύσεις για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα Opel, μεταξύ των οποίων καιτο Zafira-e Life. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες γίνεται μέσω εφαρμογών.

Η λειτουργία “Charge My Car” της εφαρμογής Free2Move Services παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 195.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και ενσωματώνει και την πληρωμή. Για να διευκολύνει τους πελάτες να επιλέγουν το κατάλληλο σημείο φόρτισης, η εφαρμογή “Free2Move Services” κάνει μία προεπιλογή με κριτήριο την απόσταση από το σημείο φόρτισης, την ταχύτητα φόρτισης και την τρέχουσα τιμή φόρτισης των πιθανών επιλογών δημόσιας φόρτισης.

Με τις λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου (e-remote) “OpelConnect”, οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να ελέγχουν την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή να προγραμματίζουν το σύστημα κλιματισμού (A/C) και τις ώρες φόρτισης. Επιπλέον, η γκάμα “OpelConnect” περιλαμβάνει από κλήσεις έκτακτης ανάγκης eCall και οδικής βοήθειας, μέχρι πολυάριθμες ακόμα υπηρεσίες όπως η κατάσταση του οχήματος και άλλες πληροφορίες. Η υπηρεσία LIVE Navigation3 παρέχει online πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

Τα καλά πράγματα διατίθενται εις τριπλούν: Zafira-e Life σε “Small”, “Medium” ή “Large

Η Opel προσφέρει το Zafira-e Life σε τρία μήκη, το καθένα ειδικά διαμορφωμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών και με δυνατότητα μεταφοράς έως εννέα ατόμων. Το Opel Zafira-e LifeSmall” (Λιανική τιμή με ΦΠΑ στη Γερμανία από 56.700€ για την άριστα εξοπλισμένη έκδοση Edition) ανταγωνίζεται τα συμπαγή van αλλά προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο για μέχρι εννέα άτομα – ασυναγώνιστο στην κατηγορία. Επίσης διαθέτει μικρό κύκλο στροφής (μόλις 11,3m), καλή συμπεριφορά και δύο συρόμενες πόρτες ελεγχόμενες από αισθητήρες που ανοίγουν ηλεκτρικά με μία κίνηση του ποδιού – κάτι μοναδικό σε αυτό το τμήμα της αγοράς. Όπως το Zafira-e Life “L”, το Zafira-e LifeMedium” (Λιανική τιμή με ΦΠΑ στη Γερμανία από 53.800€ για την έκδοση Selection) έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 35cm, στα 3,28m και επομένως περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, που το καθιστούν ανταγωνιστικό μοντέλο στην κατηγορία D των μεσαίων van. Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, η Opel διαθέτει επίσης μεγαλύτερη πίσω πόρτα και ευκολότερη πρόσβαση κατά την φόρτωση/εκφόρτωση. Με χωρητικότητα χώρου αποσκευών περίπου 4.500 λίτρων, το Zafira-e LifeLarge(Λιανική τιμή με ΦΠΑ στη Γερμανία από 54.625€ για την έκδοση Selection) συναγωνίζεται ακόμα και μεγαλύτερα van.

Το Opel Zafira-e Life προσφέρει δερμάτινα καθίσματα σε αλουμινένιες ράγες υψηλής ποιότητας που επιτρέπουν πλήρη και εύκολη ρύθμιση. Διατίθενται διατάξεις πέντε, έξι, επτά ή οκτώ δερμάτινων καθισμάτων. Με την αναδίπλωση της τρίτης σειράς καθισμάτων αυξάνεται η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών του Zafira-e Life “S” σε 1.500 λίτρα (μέχρι το επίπεδο της οροφής). Η αφαίρεση των πίσω καθισμάτων (που επανατοποθετούνται εξίσου εύκολα) αυξάνει την ικανότητα μεταφοράς φορτίων στα 3.397 λίτρα.

Η πολυτελής έκδοση “Lounge” διατίθεται για τα μοντέλα με μακρύ μεταξόνιο – ηλεκτρικά θερμαινόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ μπροστά, τέσσερις αφαιρούμενες δερμάτινες πολυθρόνες πίσω.

Αναβαθμισμένη ασφάλεια: head-up display, προειδοποίηση για επικείμενη εμπρόσθια σύγκρουση και κάμερα οπισθοπορείας

 Ξεκινούν οι Πωλήσεις για το Πλήρως Ηλεκτρικό Zafira-e Life στη Γερμανία από 45.825€ με Περιβαλλοντικό ΜπόνουςΤο νέο ηλεκτρικό MPV της Opel διαθέτει πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Μία κάμερα και ραντάρ παρακολουθούν την περιοχή μπροστά από το όχημα. Το semi-adaptive cruise control προσαρμόζει την ταχύτητα σε αυτή του προπορευόμενου οχήματος. Τα συστήματα Lane-keep assist και drowsiness alert προειδοποιούν τους οδηγούς εάν έχουν περάσει πολλή ώρα στο τιμόνι, ότι χρειάζονται διάλειμμα. Επίσης μοναδικό σε αυτό το τμήμα της αγοράς είναι το έγχρωμο σύστημα head-up display που προβάλλει την ταχύτητα, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και τις πληροφορίες πλοήγησης στο παρμπρίζ.

Αισθητήρες υπερήχων στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες προειδοποιούν τον οδηγό για εμπόδια κατά τη διαδικασία στάθμευσης. Η εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας εμφανίζεται στον εσωτερικό καθρέπτη ή στην οθόνη αφής 7.0” – στη δεύτερη περίπτωση με ορατότητα 180 μοιρών (bird’s eye view).

Η μεγάλη οθόνη αφής διατίθεται με τα Multimedia και Multimedia Navi infotainment. Και τα δύο συστήματα διαθέτουν ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay και Android Auto. Χάρη στο “OpelConnect”, το σύστημα πλοήγησης περιλαμβάνει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο για την τελευταία κατάσταση στους δρόμους. Ένα ισχυρό ηχοσύστημα διατίθεται με όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού. Στην κορυφαία έκδοση, οι επιβάτες απολαμβάνουν μία υψηλής ποιότητας ακουστική εμπειρία χάρη σε δέκα ηχεία.

 


[1] Αυτονομία μετρημένη σύμφωνα με το πρωτόκολλο δοκιμών WLTP (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). Η πραγματική αυτονομία ενδέχεται να διαφέρει σε καθημερινές συνθήκες και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το προσωπικό στυλ οδήγησης, τα χαρακτηριστικά της διαδρομής, η εξωτερική θερμοκρασία, η χρήση θέρμανσης και κλιματισμού (A/C) και η λειτουργία preconditioning (ρύθμιση θερμοκρασίας εσωτερικού πριν την εκκίνηση).

[2] Διαθεσιμότητα από τις αρχές του 2021.

[3] LIVE Navigation services δωρεάν για 36 μήνες μετά την ενεργοποίηση (Γερμανία). Στη συνέχεια, υπόκεινται σε χρεώσεις. Δεν διατίθεται προς το παρόν στην Ελλάδα.

Αρχή σελίδας