loading
  • Van μηδενικών ρύπων: οι παραδόσεις του πλήρως ηλεκτρικού Vivaro-e θα ξεκινήσουν εφέτος
  • Επιλογή μπαταρίας: 50kWh ή 75kWh για αυτονομία έως 230 ή 330 km αντίστοιχα (WLTP1)
  • Ευρεία γκάμα: τρία μήκη, πολυάριθμες εκδόσεις όπως crew cab και panel van
  • Ισχυρό: ηλεκτροκινητήρας 100kW (136hp) με ροπή 260Nm
  • Άνετο: έλεγχος κατάστασης φόρτισης ή προγραμματισμός της ώρας φόρτισης μέσω της εφαρμογής “myOpel”
  • Ασφάλεια για τους επαγγελματίες: συστήματα υποβοήθησης για αυξάνουν την προστασία

 

 Ώρα για Ηλεκτροκίνηση: Το Νέο Opel Vivaro-e Πωλείται Τώρα στη Γερμανία από 26.650€ με Περιβαλλοντικό ΜπόνουςRüsselsheim. Ξεκινά η παραγγελιοληψία για το νέο, πλήρως ηλεκτρικό Opel Vivaro-e, με τιμή εκκίνησης 35.650€ (όλες οι τιμές ισχύουν στη Γερμανία, χωρίς ΦΠΑ) – εξαιρούνται οι επιδοτήσεις που ισχύουν σε τοπικό επίπεδο. Οι παραδόσεις του panel van μηδενικών εκπομπών ρύπων θα ξεκινήσουν εφέτος. Οι αγοραστές του Opel Vivaro-e μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μεγέθη μπαταρίας ιόντων λιθίου, ανάλογα με τις ανάγκες τους: με 75kWh για αυτονομία έως 330km ή, για μικρότερη καθημερινή χρήση, με 50kWh και αυτονομία έως 230 km, και στις δύο περιπτώσεις στον κύκλο WLTP1. Ανεξάρτητα από το μέγεθος της μπαταρίας, το Vivaro-e προσφέρει στους επαγγελματίες δυνατότητα ασυμβίβαστων μετακινήσεων μηδενικών ρύπων από πόρτα σε πόρτα – και πέρα από το λεγόμενο «τελευταίο μίλι».

«Το Vivaro-e είναι το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της Opel» δήλωσε ο Andreas Marx, επικεφαλής της Opel Γερμανίας. «Ανεξάρτητα από το μέγεθος της μπαταρίας, το νέο μας van πάντα μεταφέρει αγαθά από πόρτα σε πόρτα χωρίς εκπομπές ρύπων - και πέρα από το λεγόμενο «τελευταίο μίλι»– και χωρίς συμβιβασμούς στην πρακτικότητα. Το Vivaro-e αντιπροσωπεύει μία ελκυστική προσφορά στην αναπτυσσόμενη αγορά LCV.»

Το Vivaro-e – το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα του Γερμανού κατασκευαστή – διατίθεται τώρα από 35.650€ (σύμφωνα με τον Γερμανικό τιμοκατάλογο). Οι αγοραστές ηλεκτροκίνητων vans ωφελούνται επίσης από την ‘επιδότηση καινοτομίας’ του γερμανικού πακέτου στήριξης μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Το περιβαλλοντικό μπόνους για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία έχει αυξηθεί σε 9.000€ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, 2020. Όλα τα μοντέλα του Vivaro-e Cargo (S, M, L) σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού (Selection, Edition, Elegance) λαμβάνουν το πλήρες περιβαλλοντικό μπόνους των 9.000€ για ηλεκτρικά οχήματα με καθαρή τιμή καταλόγου έως €40.000). Επομένως, το Vivaro-e Cargo S Selection διατίθεται από 26.650€ (συμπερ. το περιβαλλοντικό μπόνους). Η ‘επιδότηση καινοτομίας’ για οχήματα με καθαρή τιμή πάνω από 40.000€ είναι 7.500€.

Το Vivaro-e έχει ωφέλιμο φορτίο έως 1.275kg, σχεδόν εφάμιλλο των εκδόσεων Cargo S 2.0L diesel (μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1.405kg). Το e-van είναι επίσης το μοναδικό ηλεκτροκίνητο όχημα που διατίθεται από το εργοστάσιο με προαιρετικό κοτσαδόρο, ο οποίος προσφέρει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 1.000kg2.

Η Opel προσφέρει το Vivaro-e σε τρία μήκη – 4,6 m (S), 4,95m, (M) και 5,30m (L) – και αρκετές εκδόσεις όπως crew cab, panel van και επιβατικό όχημα. Καθώς οι περισσότερες εκδόσεις έχουν ύψος περίπου 1.90m, το Vivaro-e μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπόγειους χώρους στάθμευσης. Ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού και προηγμένων τεχνολογιών διατίθεται προαιρετικά, μεταξύ των οποίων μία κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών και σύστημα infotainment multimedia. Χρήσιμα χαρακτηριστικά όπως συρόμενες πόρτες ελεγχόμενες από αισθητήρες και ανοιγόμενο διαχωριστικό καμπίνας FlexCargo παρέχουν πρόσθετη λειτουργικότητα.

Αποδίδοντας ισχύ 100kW (136hp) και ροπή 260 Nm από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το Vivaro‑e υπερέχει σε επιδόσεις από τα περισσότερα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα. Χάρη στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μέγιστη ταχύτητα των 130 km/h, το όχημα μπορεί να ταξιδεύει με υψηλή ταχύτητα διατηρώντας παράλληλα την ηλεκτρική αυτονομία του. Ένα προηγμένο σύστημα ανατροφοδότησης πέδησης, το οποίο ανακτά την ενέργεια που παράγεται κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση, αυξάνει περαιτέρω την απόδοση.

Η μπαταρία που βρίσκεται κάτω από το χώρο φόρτωσης χαμηλώνει περαιτέρω το κέντρο βάρους, κάτι που αυξάνει την ασφάλεια στις στροφές και τη σταθερότητα σε συνθήκες με ισχυρούς ανέμους, ακόμα και όταν το Vivaro-e είναι πλήρως φορτωμένο, ενώ παράλληλα προάγει την οδηγική απόλαυση.

Προηγμένη εμπειρία ηλεκτροκίνησης: ποικίλες επιλογές φόρτισης, υπηρεσίες “OpelConnect” για ηλεκτρικά οχήματα

 Ώρα για Ηλεκτροκίνηση: Το Νέο Opel Vivaro-e Πωλείται Τώρα στη Γερμανία από 26.650€ με Περιβαλλοντικό ΜπόνουςΕκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή του ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης για μεγάλους και μικρούς στόλους οχημάτων, επαγγελματίες και επιχειρηματίες, το Vivaro-e είναι εύκολο στη φόρτιση όσο και στη χρήση. Μέσω ενός wall box (επιτοίχιος φορτιστής), ενός ταχυφορτιστή, ή ακόμα και ενός καλωδίου για φόρτιση από οικιακή ηλεκτρική πρίζα εάν χρειαστεί, κάθε Vivaro-e υποστηρίζει ποικίλες λύσεις φόρτισης.

Σε ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) 100kW, για να φορτιστεί η μπαταρία των 50kWh στο 80% της χωρητικότητάς της απαιτούνται μόλις 30 λεπτά (περίπου 45 λεπτά για τη μπαταρία 75kWh). Η Opel προσφέρει ενσωματωμένους φορτιστές που διασφαλίζουν τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους φόρτισης και τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (καλύπτεται από εγγύηση οκτώ ετών/160.000km).

Ανάλογα με την αγορά και την υποδομή, το Vivaro-e διαθέτει έναν ισχυρό, τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 11kW ή ένα μονοφασικό φορτιστή 7.4kW, στάνταρ.

Τα παρεχόμενα καλώδια και οι επιτοίχιοι φορτιστές ποικίλουν ανάλογα με την υποδομή ενέργειας κάθε χώρας, εξασφαλίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες του Vivaro-e μπορούν να εντοπίζουν και να χρησιμοποιούν ένα σταθμό φόρτισης σχεδόν οπουδήποτε.

Η εμπειρία των κατόχων Vivaro-e αναβαθμίζεται με πρακτικές λύσεις, αποκλειστικές για ηλεκτρικά οχήματα, όπως οι υπηρεσίες “OpelConnect”, η “myOpel” app και το πρόγραμμα “Free2Move Services” – εφαρμογή του Ομίλου PSA. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες γίνεται μέσω εφαρμογών.

Η λειτουργία “Charge My Car” της εφαρμογής Free2Move Services3 παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 140.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και διεκπεραιώνει και την πληρωμή. Για να διευκολύνει τους πελάτες να επιλέγουν το κατάλληλο σημείο φόρτισης, η εφαρμογή “Free2Move Services” κάνει μία προεπιλογή με κριτήριο την απόσταση από το σημείο φόρτισης, την ταχύτητα φόρτισης και την τρέχουσα τιμή φόρτισης, μεταξύ των διαθέσιμων σημείων δημόσιας φόρτισης.

Με τις λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου (e-remote) του “OpelConnect”, οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να ελέγχουν την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή να προγραμματίζουν το σύστημα κλιματισμού (A/C) και τις ώρες φόρτισης.

Επιπλέον, η γκάμα “OpelConnect”περιλαμβάνει από κλήσεις έκτακτης ανάγκης eCall και οδικής βοήθειας σε περίπτωση βλάβης, μέχρι πολυάριθμες ακόμα υπηρεσίες όπως ενημέρωση για την κατάσταση του οχήματος και γενικές πληροφορίες. Η υπηρεσία LIVE Navigation4 παρέχει online πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

Ένα ηλεκτρικό όχημα (BEV) για όλες τις χρήσεις: crew cab, platform cab, επιβατικό όχημα, με χώρο φόρτωσης έως 6,6m3

 Ώρα για Ηλεκτροκίνηση: Το Νέο Opel Vivaro-e Πωλείται Τώρα στη Γερμανία από 26.650€ με Περιβαλλοντικό ΜπόνουςΗ Opel έχει διαμορφώσει το Vivaro-e έτσι ώστε να ικανοποιεί ποικίλες απαιτήσεις, με εκδόσεις όπως crew cab, platform cab και επιβατικό όχημα, με ωφέλιμο φορτίο έως 1.275kg και μικτό βάρος από 2.800 μέχρι 3.100kg. Η ιδιαίτερα συμπαγής έκδοση (S) των 4,60m τοποθετείται μεταξύ των κατηγοριών van και transporter. Με κύκλο στροφής μόλις 11,3m, το Vivaro-e είναι επίσης πολύ ευέλικτο σε στενούς χώρους.

Χάρη στο πρακτικό, ανοιγόμενο διαχωριστικό καμπίνας (FlexCargo), η χωρητικότητα χώρου φόρτωσης των 4.6m3 της έκδοσης S αυξάνεται στα 5,1m3. Αυτό επιτρέπει τη μεταφορά αντικειμένων μήκους έως 3,32m. Στις εκδόσεις M και L (μήκος 4,95m & 5,30m αντίστοιχα) ο χώρος φόρτωσης διαμορφώνεται στα 5,8m3 και 6,6m3αντίστοιχα. Σκάλες ή πάνελ μήκους 3,58 ή 3,93m μπορούν να αποθηκεύονται με ασφάλεια, ενώ παρέχονται και πολυάριθμοι αποθηκευτικοί χώροι στο cockpit (που περιλαμβάνει ηλεκτρικό χειρόφρενο) για την τοποθέτηση ποικίλων μικροαντικειμένων.

Οι φαρδιές πίσω και πλαϊνές συρόμενες πόρτες του Vivaro-e παρέχουν απεριόριστη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης ή στην καμπίνα επιβατών. Ιδιαίτερα πρακτικές είναι οι ηλεκτρικές, συρόμενες πλαϊνές πόρτες που ανοίγουν αυτόματα – μία κίνηση του ποδιού είναι αρκετή για να ανοίξουν οι πόρτες από το εξωτερικό του οχήματος.

Πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης: από Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης μέχρι Σύστημα Ειδοποίησης Ανίχνευσης Υπνηλίας του οδηγού

Όπως τα αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, το Vivaro-e προφέρει μία ασυνήθιστα ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού που αναβαθμίζουν τα επίπεδα ασφάλειας του επαγγελματία. Πλέον της Οθόνης Απεικόνισης Σημαντικών Δεδομένων (Head up Display), το Vivaro-e περιλαμβάνει συστήματα όπως Υποβοήθησης Διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, Διευρυμένης Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας, Ειδοποίησης Ανίχνευσης Υπνηλίας του οδηγού, Ειδοποίησης Επικείμενης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης και Αυτόματου Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης.

Αισθητήρες υπερήχων στις εμπρός και πίσω ποδιές του Vivaro-e προειδοποιούν τον οδηγό για εμπόδια κατά τη διαδικασία στάθμευσης και παρακολουθούν το πλαϊνό τυφλό σημείο. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, η κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών προβάλλει τη σχετική εικόνα στην οθόνη αφής επτά ιντσών.

Τα συστήματα infotainment Multimedia Radio και Multimedia Navi Pro του Vivaro-e συνοδεύονται από μεγάλη οθόνη αφής 7.0”. Και τα δύο διαθέτουν ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

 


[1] Αυτονομία μετρημένη σύμφωνα με το πρωτόκολλο δοκιμών WLTP (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). Η πραγματική αυτονομία ενδέχεται να διαφέρει σε καθημερινές συνθήκες και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το προσωπικό στυλ οδήγησης, τα χαρακτηριστικά της διαδρομής, η εξωτερική θερμοκρασία, η χρήση θέρμανσης και κλιματισμού (A/C) και η λειτουργία preconditioning (ρύθμιση θερμοκρασίας εσωτερικού πριν την εκκίνηση).

[2] Χωρίς φρένο, κλίση 12%.

[3] Δεν διατίθεται προς το παρόν στην Ελλάδα.

[4] Υπηρεσίες LIVE Navigation δωρεάν για 36 μήνες μετά την ενεργοποίηση. Στη συνέχεια υπόκεινται σε χρεώσεις. Η υπηρεσία δεν διατίθεται στην Ελλάδα.

 

Αρχή σελίδας