loading

 

 • Opel goes electric!”: Καλωσορίσατε στο “OPELHAUS 120“ στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2019 (ΙΑΑ)
 • Τολμηρή, Γερμανική, με καθαρές γραμμές : η σχεδίαση του περιπτέρου τιμά τη φιλοσοφία του Bauhaus
 • Από τα “120 Χρόνια“ στον “εξηλεκτρισμό της Opel“: με 120 χρόνια παράδοσης, στο δρόμο για την αυτοκίνηση του μέλλοντος
 • Αντισυμβατικό: ο CEO Michael Lohscheller εγκαινιάζει το περίπτερο στις 10 Σεπ, στις 9.05 π.μ.
 • Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality): νέες εικόνες από τα Corsa-e και Grandland X Hybrid4

 

Σύγχρονο και με «Ανοιχτούς Ορίζοντες»: Το Περίπτερο της Opel στο IAA Αποτυπώνει το Πνεύμα της ΜάρκαςΤα νέα Opel Corsa και Corsa-e, το Opel Grandland X plug-in hybrid και το νέο Opel Astra γιορτάζουν τις παγκόσμιες πρεμιέρες τους στο φετινό IAA (ημέρες για το κοινό 12-22 Σεπτεμβρίου). Μία ακόμα εξαιρετική πρεμιέρα είναι αυτή του Corsa-e Rally – του πρώτου στον κόσμο ηλεκτρικού αυτοκινήτου για αγώνες ράλι, για τους πελάτες του μηχανοκίνητου αθλητισμού (customer rally sport). Οι επισκέπτες του Σαλονιού της Φρανκφούρτης έχουν επίσης και έναν ακόμα λόγο να περιηγηθούν στο πολύ ξεχωριστό περίπτερο της Opel: το OPELHAUS 120”. Το όνομα τα λέει όλα και αποκαλύπτει τι μπορούν να προσδοκούν οι επισκέπτες από την Opel: μία βαθιά αίσθηση παράδοσης από μία Γερμανική μάρκα με “120 χρόνια στην παραγωγή αυτοκινήτων” σε συνδυασμό με ανοιχτούς ορίζοντες. Στιλιστικά, το περίπτερο θυμίζει το κίνημα του Bauhaus, με συναισθηματικές και σύγχρονες πινελιές Opel  – και εκφράζει το κυρίαρχο motto Opel goes electric!” Με την πρεμιέρα των Corsa-e και Grandland X Hybrid4 (κατανάλωση καυσίμου WLTP1: 1,6 l/100 km με 37 g/km CO2, NEDC2: 1,6 l/100 km, 36 g/km CO2, σταθμισμένη, στο μικτό κύκλο, προκαταρτικές τιμές), η Opel κάνει το μέλλον του αυτοκινήτου πραγματικότητα.

Η Opel αποδεικνύει τη νέα τάξη πραγμάτων την πρώτη Ημέρα Τύπου (10 Σεπτεμβρίου, 2019) στο IAA, επειδή η φετινή δεν είναι μία κλασική συνέντευξη τύπου που σηματοδοτεί την έναρξη των δρώμενων. Αντί αυτού, ο CEO της Opel, Michael Lohscheller, θα εγκαινιάσει το περίπτερο της μάρκας στο ΙΑΑ με ένα μοναδικό, φιλόξενο τρόπο, ξεκινώντας στις 9:05 π.μ..

«Έχουμε τη χαρά να προσκαλέσουμε όλους τους επισκέπτες του IAA στο 'OPELHAUS 120'” λέει ο CEO της Opel, Michael Lohscheller. «Ελάτε να γνωρίσετε μαζί μας, πώς η  Opel, ως μία παραδοσιακή Γερμανική μάρκα, διαμορφώνει το μέλλον της αυτοκίνησης. Η Opel γίνεται ηλεκτρική!: τώρα η παράδοση συνεχίζεται με τα Corsa‑e και Grandland X Hybrid4.”

OPELHAUS 120”: Η Γερμανική παράδοση της μάρκας Opel

Τα οχήματα Opel χαρακτηρίζονται από μία τολμηρή, καθαρή και συναισθηματική σχεδίαση, προηγμένη τεχνολογική ακρίβεια μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια και είναι προσιτά σε όλους. Αυτή ακριβώς είναι η αίσθηση που θα βιώσουν οι επισκέπτες του OPELHAUS 120”. Ο αριθμός συμβολίζει την επέτειο για τα “120 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων Opel”. Σε αυτό προστίθεται μία πολύ ξεχωριστή σχεδίαση που είναι τολμηρή και ταυτόχρονα απέριττη, με έμφαση στα απαραίτητα. Όπως το έθεσε ο Walter Gropius, ο ιδρυτής της καλλιτεχνικής σχολής Bauhaus που έχει αποτελέσει έμπνευση για την Opel: “less is more” (ουκ εν τω πολλώ το ευ). Καθαρές δομές με ισορροπημένες αναλογίες ορίζουν την ταυτότητα του OPELHAUS. Το περίπτερο καλύπτει μία επιφάνεια σχεδόν 1.000 m2 και βασίζεται σε μία αρθρωτή σχεδιαστική φιλοσοφία 2 x 2 m2, ενώ η κύρια δομή ύψους 6m στο πίσω τμήμα είναι ένα λευκό, φωτιζόμενο πλέγμα. Τα υλικά που έχουν αναπτυχθεί για τη φιλοσοφία του νέου περιπτέρου θα επαναχρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές εκθέσεις Αυτοκινήτου, προκειμένου να διασφαλίζεται συνοχή στην εμφάνιση και αίσθηση της μάρκας.

Στο περίπτερο της Opel θα εκτεθούν δώδεκα οχήματα, από το νέο Opel Corsa μέχρι το Grandland X Hybrid4, το νέο 5θυρο Astra και το Sports Tourer αλλά και τα Zafira Life, Combo Life και Insignia – όλα διατεταγμένα με σαφήνεια και άμεση προσβασιμότητα για όλους.

Το “e-Path”: Η Opel γίνεται  ηλεκτρική  και παραμένει ζεστή, εξωστρεφής και ανθρώπινη

Ωστόσο, ένα μοντέλο Opel δεν θα μπορούσε να είναι Opel εάν δεν προσθέταμε μία σύγχρονη, ανθρώπινη πινελιά στις παραδοσιακές αξίες. Το στοιχείο του OPELHAUS που θα κλέψει την παράσταση θα είναι το e-Path”, φωτιζόμενο με τη ζεστή, κίτρινη απόχρωση της Opel, που ‘διακόπτει’ με θεαματικό τρόπο τη γραμμική δομή του περιπτέρου.  Είναι ο πυρήνας του Opel goes electric!” και με τους ‘παλλόμενους’ κίτρινους τόνους του  μεταφέρει τη ζεστασιά  που εκπέμπει το φως και ο ηλεκτρισμός στον επισκέπτη. Στη μέση του “e-Path”, το νέο Opel Corsa-e – το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όλους – τοποθετείται σε περίοπτη θέση, πάνω σε ένα κυκλικό βάθρο. Στη συνέχεια, το ηλεκτρικό μονοπάτι συγχωνεύεται με τον πίσω τοίχο, αναρριχόμενο σε μία ράμπα που εκτείνεται διαγώνια από το κάτω τμήμα μέχρι την κορυφή, όπου εκτίθενται τα θρυλικά Opel Elektro-GT και Corsa-e Rally. Μαζί σχηματίζουν μία γέφυρα από το παρελθόν μέχρι τις μελλοντικές εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση. Όπως το e-Path, το μεγάλο ψηφιακό, φωτιζόμενο λογότυπο Opel στον αριστερό τοίχο ‘σπάει’ τη δομή του περιπτέρου και δείχνει ότι η Opel είναι πιο ζωηρή από ποτέ, δεκτική σε νέες “cool” ιδέες και οδηγεί όλους σε ένα ταξίδι στο μέλλον της αυτοκίνησης.

Opel για όλους: μία μάρκα ανοιχτή, προσιτή, συναρπαστική

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Opel μπορούν να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο, από την απαρχή  της παραγωγής αυτοκινήτων μέχρι τα πρόσφατα ηλεκτρικά μοντέλα, με τρόπο ευχάριστο και συναρπαστικό. Για παράδειγμα, μπορούν να ανακαλύψουν τα ορόσημα στην ιστορία της αυτοκινητιστικής εξέλιξης στην Opel σε άριστα σχεδιασμένους πίνακες πληροφοριών δίπλα στο Opel shop που περιλαμβάνει νέα προϊόντα της μάρκας. Με την τεχνολογία Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) μπορούν να χρησιμοποιούν tablets για να δουν σε ακτινογραφία (X-ray) τι υπάρχει κάτω από το καπό των Corsa-e και Grandland X Hybrid4. Για όλους εκείνους που πάντα ήθελαν να ανακαλύπτουν κάτι περισσότερο για το σύστημα κίνησης ενός ηλεκτρικού οχήματος: απλά κρατάνε το tablet μπροστά από το έκθεμα – και ανοίγονται εντελώς νέες προοπτικές ... Τελευταίο αλλά σημαντικό, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να τραβήξουν selfies από την επίσκεψή τους στο IAA γύρω από το μεγάλο, κίτρινο, διαδραστικό, ηλεκτρικό "E" στη μέση του περιπτέρου της Opel. Σε άλλα σημεία οι επισκέπτες μπορούν να ξεκουραστούν, να κουβεντιάσουν, ακόμα και να συνομιλήσουν με ειδικούς της μάρκας σε κλασσική ατμόσφαιρα Opel: σύγχρονη, κοσμοπολίτικη, προσιτή.

Στα Παρασκήνια:
Πληροφορίες για το “
OPELHAUS 120” στο IAA

 • Συνολική επιφάνεια περιπτέρου: 987 m2
 • Ύψος πίσω τοίχου: 6,0 m (μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος περιπτέρου)
 • Εντυπωσιακό: “e-Path“ με Opel Corsa-e, Elektro-GT και Corsa-e Rally
 • Χρόνος σχεδιασμού: 11 μήνες
 • Χρόνος κατασκευής: 17 ημέρες
 • Εκθέματα: 11 οχήματα τις ημέρες Τύπου, 12 οχήματα τις ημέρες του κοινού και 2 οχήματα σε υπερυψωμένο επίπεδο και μονάδα μπαταρίας του Corsa-e
 

[1] Οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2  είναι προκαταρκτικές και έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία δοκιμών WLTP (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). Έγκριση τύπου EG και Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης δεν διατίθενται ακόμα. Οι προκαταρτικές τιμές ενδέχεται να διαφέρουν από τα επίσημα τελικά στοιχεία έγκρισης τύπου. 

[2] Οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2  είναι προκαταρκτικές και έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία δοκιμών WLTP, ενώ έχει γίνει αναγωγή στο σύστημα μέτρησης NEDC για λόγους σύγκρισης με άλλα οχήματα, σύμφωνα με τις Οδηγίες R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1153 και R (EU) No. 2017/1151. Έγκριση τύπου EG και Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης δεν διατίθενται ακόμα. Οι προκαταρτικές τιμές ενδέχεται να διαφέρουν από τα επίσημα τελικά στοιχεία έγκρισης τύπου.

Αρχή σελίδας