loading
  • Νέα γενιά κινητήρων για ελάχιστη κατανάλωση και χαμηλούς ρύπους
  • Όλοι οι κινητήρες ήδη συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d
  • Νέος συντελεστής οπισθέλκουσας, μόλις 0,26 Cd
  • Νέο, 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο για το πεντάθυρο και το Sports Tourer
  • Νέο Σπορ πλαίσιο με πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης, νέους αποσβεστήρες και πίσω σύνδεσμο Watt
  • Νέες τεχνολογίες όπως βελτιστοποιημένη εμπρός κάμερα και ψηφιακά όργανα
  • Θερμαινόμενο παρμπρίζ, νέα συστήματα infotainment και ασύρματη φόρτιση αυξάνουν την άνεση

 Μέχρι 21% Λιγότερες Εκπομπές CO2: Το Πιο Αποδοτικό Astra όλων των εποχώνΤο νέο Opel Astra γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (12 – 22 Σεπτεμβρίου). Το πεντάθυρο hatchback (από 19.990€, τιμές λιανικής συμπερ. ΦΠΑ στη Γερμανία) και το Sports Tourer (από 20.990€) ήδη διατίθενται για παραγγελία, σε εκδόσεις Edition, GS Line, Elegance, Ultimate και στο ειδικό, επετειακό μοντέλο “120 Years”. Το νέο Astra είναι το πιο αποδοτικό όλων των εποχών με έως 21% χαμηλότερες εκπομπές CO2 συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Πέντε από τους επτά διαθέσιμους συνδυασμούς μηχανικών συνόλων έχουν εκπομπές CO2 κάτω των 100g/km. Με μία εντελώς νέα γενιά κινητήρων και κιβωτίων, το Opel Astra θέτει πρότυπα στον τομέα εκπομπών ρύπων, που το ανεβάζουν στην κορυφή της συμπαγούς κατηγορίας.

Οι υπερσύγχρονοι, τρικύλινδροι κινητήρες βενζίνης και diesel του Astra που αποδίδουν από 77kW / 105hp έως 107kW / 145hp (NEDC1 κατανάλωση καυσίμου : στην πόλη 6,3-3,9 l/100 km, εκτός πόλης 4,3-3,1 l/100 km, μικτός κύκλος 5,1-3,4 l/100 km, 116-90 g/km CO2, WLTP2 μικτός κύκλος: 6,1-4,3, 141-112 g/km CO2, προκαταρτικές τιμές) – διασφαλίζουν εκτός από ζωηρές επιδόσεις και κορυφαία άνεση. Ένας αντικραδασμικός άξονας στο μπλοκ των τρικύλινδρων κινητήρων εξουδετερώνει τους κραδασμούς. Οι βασικές κινητήριες μονάδες συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ένα νέο αυτόματο κιβώτιο με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση και ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων με ομαλές αλλαγές συμβάλλουν επίσης στη χαμηλότερη κατανάλωση και στο υψηλότερο επίπεδο άνεσης.

Οι σχολαστικές δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα συνέβαλαν επίσης σημαντικά στις μειώσεις κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2. Με 0,26 Cd, το Sports Tourer ανήκει στην κατηγορία των station wagon με το χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας στον κόσμο, ενώ το πεντάθυρο ηγείται της κατηγορίας hatchback με τον ίδιο συντελεστή. Ως αποτέλεσμα, το νέο Astra είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά συμπαγή αυτοκίνητα της αγοράς.

Το σπορ πλαίσιο του Astra έχει εξελιχθεί περαιτέρω. Νέα αμορτισέρ αυξάνουν την άνεση. Το προαιρετικό δυναμικό πλαίσιο διαθέτει πιο άκαμπτους αποσβεστήρες, πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης και ένα σύνδεσμο Watt στον πίσω άξονα.

Με τη συμβολή προηγμένων τεχνολογιών μείωσης εκπομπών ρύπων, όπως το Φίλτρο Σωματιδίων Βενζίνης (GPF) και το σύστημα Επιλεκτικής Καταλυτικής Αναγωγής diesel (Selective Catalytic Reduction - SCR), όλοι οι νέοι κινητήρες του Astra ήδη συμμορφώνονται με τις μελλοντικές απαιτήσεις του προτύπου Euro 6d. Οι αλουμινένιοι κινητήρες diesel και βενζίνης εφοδιάζονται από τη βασική έκδοση, με τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου stop/start.

Πλήρως ψηφιοποιημένο: νέα εμπρός και πίσω κάμερα, ψηφιακό ταχύμετρο

 Μέχρι 21% Λιγότερες Εκπομπές CO2: Το Πιο Αποδοτικό Astra όλων των εποχώνΤο Opel Astra ήδη προσφέρει μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης που είναι ασυναγώνιστη στην κατηγορία του – πρώτο και κύριο, το ευφυές αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix. Το νέο Astra διατίθεται επίσης με προαιρετικούς, λιγότερο ενεργοβόρους προβολείς LED με 13 watts. Το Astra είναι επίσης εξαιρετικά ψηφιοποιημένο με μία νέα, προαιρετική high-tech εμπρός κάμερα και νέα κάμερα οπισθοπορείας.

Η νέα εμπρός κάμερα είναι μικρότερη, αλλά ισχυρότερη από ποτέ, χάρη σε έναν ταχύτερο επεξεργαστή. Επίσης τώρα ανιχνεύει πεζούς. Η ψηφιακή κάμερα οπισθοπορείας που διατίθεται σε συνδυασμό με το νέο σύστημα infotainment Multimedia Navi Pro είναι επίσης ισχυρότερη. Η εικόνα που προβάλλεται στην οθόνη είναι πιο σαφής και ακριβής.

Οι πελάτες του Astra απολαμβάνουν κορυφαία συνδεσιμότητα με τα Apple CarPlay και Android Auto με τα συστήματα Multimedia Radio, Multimedia Navi και Multimedia Navi Pro. Το κορυφαίο της γκάμας Multimedia Navi Pro – όπως και στο Opel Insignia – έχει έγχρωμη οθόνη αφής 8". Παρέχει δυνατότητα εξατομίκευσης και ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών (voice control). Συνδεδεμένες υπηρεσίες πλοήγησης κάνουν το ταξίδι πιο ξεκούραστο. Η οθόνη πλοήγησης προβάλλει ανασχεδιασμένα γραφικά με πιο φρέσκια και μοντέρνα εμφάνιση. Το ίδιο ισχύει και για τον πίνακα οργάνων: οι οδηγοί του νέου Opel Astra είναι οι πρώτοι που θα έχουν στη διάθεσή τους ψηφιακό ταχύμετρο. Το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης eCall παρέχει πρόσθετη ξεγνοιασιά.

Οδηγική απόλαυση: ασύρματη φόρτιση και ηχοσύστημα  Bose

Κάτι ιδιαίτερα πρακτικό στο ταξίδι: συμβατά smartphones μπορούν τώρα να φορτίζονται επαγωγικά μέσω ασύρματης φόρτισης.

Το νέο Astra μεταμορφώνεται σε αίθουσα συναυλιών με το προαιρετικό σύστημα ήχου υψηλών προδιαγραφών Bose που περιλαμβάνει επτά ηχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός  RichBass subwoofer.

Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι το νέο Astra λανσάρει ένα ακόμα χαρακτηριστικό άνεσης που κάνει την οδήγηση το χειμώνα πιο ευχάριστη και ασφαλέστερη: το θερμαινόμενο παρμπρίζ.

Το νέο Opel Astra θέτει για μία ακόμα φορά πρότυπα στην κατηγορία του με αυτές τις κορυφαίες τεχνολογίες καθώς και με τις εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 για κινητήρες diesel και βενζίνης.

 


[1] Οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2  είναι προκαταρκτικές και έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία δοκιμών WLTP, ενώ έχει γίνει αναγωγή στο σύστημα μέτρησης NEDC για λόγους σύγκρισης με άλλα οχήματα, σύμφωνα με τις Οδηγίες R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1153 και R (EU) No. 2017/1151. Οι προκαταρτικές τιμές ενδέχεται να διαφέρουν από τα επίσημα τελικά στοιχεία έγκρισης τύπου.

Αρχή σελίδας